HARRASTUKSET

Jo pienenä koululaisena huomasin että osaan piirtää ja tehdä käsitöitä. Molemmista aineista olen saanut kympin koulutodistukseen, ja niinhän siinä on käynyt että molempia taitoja olen harrastanut elämäni varrella. Käsitöillä olen itseni elättänyt mutta maalaukset ja savityöt on harrastus.

Kymmenen vuotta sitten halusin saada oikein opetusta oikeasta maalaustekniikasta ja menin Huittisten kaupungin järjestämälle kansalaisopiston iltakurssille. Kävin siellä uskollisesti kolme ja puoli vuotta ja sain mielestäni todella hyvää oppia. Taiteilija-opettaja oli Anja Lammi.

Savitöitä ja samalla rakutöitä opiskelin myös yhden kevätlukukauden, siinä minulla oli sama opettaja. Savesta käsin muovaamalla on mukava tehdä melkein mitä vaan. Olen tehnyt tonttuja, kaneja, hevosia, sammakoita, suuria koristeellisia kulhoja, nallekarhuja, lehmiä ja vaikka mitä. Niitä on mukava viedä tuliaisina muille.

Ja ompa minua pyydetty tekemään savitöitä myyntiinkin, mutta ei yksi ihminen ehdi tehdä kaikkea. Tyydyn siis vain harrastamaan savitöitä ja maalausta.

Tässä on nähtävänä muutamia töitäni. Savea on kellarissa odottamassa inspiraatiota ja tauluja on muutama aina työn alla. En yhtään ihmettele kun sanotaan että eläkkeellä se vasta kiire tulee!

Näyttää kädentaidot tulevan esiin myös tyttären pojalla, kun leipoi suklaasta korin! Nico Hyväkkä valmistuu tänä keväänä ravintolakokiksi, käy armeijan välillä ja jatkaa sen jälkeen konditorialinjalla.